Динаміка обстрілів: 321 порушення режиму припинення вогню в березні

Читать на русском

Незважаючи на перемир’я на Донбасі, досягти припинення вогню в зоні ООС досі не вдалося. З 5 березня до 5 квітня був зафіксований 321 обстріл. «Слово і діло» відстежило їх динаміку.

З початку березня до початку квітня в зоні ООС через обстріли бойовиків загинуло 8 українських військовослужбовців, ще 57 наших бійців зазнали поранень.

4 квітня поранення зазнала мешканка прифронтового селища Верхньоторецьке через обстріл із боку бойовиків окупаційних сил. Обстріл, унаслідок якого постраждала мирна мешканка, стався близько 17:00. Жінка перебувала на городі, коли бойовики відкрили стрілянину по житлових будинках з гранатометів. Одна з гранат розірвалася біля жінки, внаслідок чого вона дістала осколкове поранення в ногу.

Жінку доправили до міської лікарні Торецька.

Українські військовослужбовці з початку дня не зазнали втрат, незважаючи на те, що бойовики сім разів обстрілювали їхні позиції, зокрема із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Напередодні 3 квітня бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому міномети і ствольну артилерію. Втрат серед українських військових не було.

Загалом протягом місяця відбулося шість загострень як на луганському, так і на Донецькому напрямках.

10 квітня бойвики 13 разів гатили по українських позиціях. Унаслідок обстрілів троє наших військовослужбовців загинули і 9 зазнали поранень.

Наступне загострення сталося через 5 днів на донецькому напрямку, коли російські найманці здійснили 12 обстрілів, у тому числі й з мінометів забороненого калібру. Унаслідок обстрілів четверо українських бійців зазнали поранень.

19 березня ворог гатив на обох напрямках, здійснивши 19 обстрілів. Один український військовослужбовець загинув, один зазнав поранення.

18 обстрілів із мінометів забороненого калібру бойовики здійснили 30 березня. Загинув один наш боєць і четверо зазнали поранень.

На початку квітня (з 3 до 5 квітня) спостерігалося загострення на луганському напрямку, коли бойовики робили від 13 до 16 обстрілів. Один наш боєць зазнав поранення.

Раніше ми писали, що військові перед від'їздом до зони ООС проходитимуть карантин.

Також ми писали, що в штабі ООС назвали виключення щодо обмежень перетину лінії розмежування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: