Італія частково послабила карантинні заходи

Читать на русском
Уряд Італії з 14 квітня трохи послабив обмежувальні заходи, в країні відкрилися книжкові магазини, магазини канцтоварів та одягу для дітей.

Уряд Італії з 14 квітня трохи послабив обмежувальні заходи, в країні відкрилися книжкові магазини, магазини канцтоварів та одягу для дітей.   Як пише Ansa, загальнонаціональний карантин було продовжено до 3 травня.   У рамках часткового зняття обмежень також відновлюється діяльність лісової галузі, деревообробної промисловості та виробництва комп'ютерів. Супермаркетам дозволили працювати більше годин протягом дня, щоб уникнути черг.   Всі інші обмеження залишатимуться в дії до 3 травня. Зокрема, рух громадян залишається обмеженим, а школи та несуттєва виробнича діяльність - закриті.   Владі в регіонах дозволено вживати більш суворих заходів, ніж ті, що схвалені на урядовому рівні. В результаті П'ємонт зовсім не послабив карантин, в той час як Ломбардія, найбільш постраждалий регіон, не відкриває книжкові та канцелярські магазини, але дозволяє працювати магазинам дитячого одягу.

Регіон Кампанія також не відкриває книжкові та канцелярські магазини, а магазини дитячого одягу працюватимуть тільки два ранки на тиждень. Регіон Лаціо відклав відкриття книгарень на тиждень, щоб у власників був час їх продезінфікувати.

Нагадаємо, число жертв коронавірусу в Італії перевищила 20 тисяч осіб.

Також відзначимо, Трамп розпорядився надати допомогу Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: