Італія продовжила карантин до 3 травня

Читать на русском
В Італії запроваджені в рамках стримування пандемії коронавірусу карантин і обмежувальні заходи, будуть продовжені до 3 травня.

В Італії запроваджені в рамках стримування пандемії коронавірусу карантин і обмежувальні заходи, будуть продовжені до 3 травня.

Про це в п'ятницю, 10 квітня, оголосив на пресконференції прем'єр-міністр країни Джузеппе Конте.

«Ми продовжимо обмежувальні заходи до 3 травня. Це рішення непросте, але необхідне. Якщо ми здамося зараз, є загроза, що все почнеться спочатку», - підкреслив він.   При цьому прем'єр допустив, що робота підприємств, закритих через карантин, може відновитися раніше цього терміну.   «Ми сподіваємося з 3 травня почати поступове відновлення виробничої та комерційної діяльності. Якщо раніше складуться умови, ми зробимо все, щоб гарантувати відновлення виробничої діяльності», - зазначив Конте.   Прем'єр також повідомив, що уряд вже почав працювати над програмою, яка гарантує життєздатність економіки в умовах триваючої пандемії.   Конте уточнив, що з 14 квітня зможуть відновити роботу книгарні, магазини товарів для дітей і новонароджених, а також компанії, що займаються доглядом за зеленими насадженнями.   Нагадаємо, в Італії з 10 березня діє карантин і обмеження на пересування населення.   За останніми даними, з початку епідемії число інфікованих в країні перевищило 147 тисяч осіб, з них майже 19 тисяч померли і більше 30 тисяч вилікувалися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: