У Південній Кореї назвали терміни випуску препарату проти COVID-19

Читать на русском
Південна Корея має намір випустити препарат проти коронавірусу у 2021. У цьому ж році або через рік стане доступною і вакцина.

Препарат для боротьби з коронавірусом можуть розробити в Південній Кореї вже у наступному році, а вакцина стане доступною через півтора або два роки.

Про це у вівторок, 14 квітня, повідомило агентство Yonhap.

За вакцину від коронавірусу Зеленський готовий віддати мільйон доларівПрезидент Володимир Зеленський пообіцяв українським вченим 1 мільйон доларів за винахід вакцини від коронавірусу.

Згідно з повідомленням, Південна Корея планує провести клінічні випробування препарату для боротьби з коронавірусом на основі виділених антитіл в цьому році, щоб уже в 2021 році налагодити його випуск.

Під час випробувань планується взяти якомога більше зразків крові тих людей, що заразилися. Проводити клінічні тести мають намір до 2020 року. Разом з тим, вчені вивчають можливість використання плазми крові пацієнтів, які вже вилікувалися від коронавірусу, для виділення антитіл.

Протягом двох або трьох місяців ця процедура може бути застосована на практиці. У разі успіху препарат для боротьби з коронавірусом може бути випущений вже в наступному році, а вакцина стане доступною в кінці 2021 або в 2022 році.

Як повідомлялося, вчені з Південної Кореї змогли визначити 38 антитіл, які здатні нейтралізувати коронавірус.

При цьому в ВООЗ заявили, що допускають можливий рецидив COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: