Спалахи COVID-19 триватимуть до винаходу вакцини – ВООЗ

Читать на русском
Коронавірус не зникне, поки не буде винайдена і введена в широке користування вакцина – ВООЗ.

Коронавірус не зникне, поки не буде винайдена і введена в широке користування вакцина. Таку думку висловив спеціальний представник генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань пандемії коронавірусу Девід Набарро.

«Ми не дуже впевнені, що це буде відбуватися хвилеподібно, як це відбувається з грипом. Ми думаємо, що це буде вірус, який переслідує людство протягом досить довгого часу, поки ми всі не зможемо отримати вакцину, яка буде захищати нас», - передає його слова NBC-news.

За вакцину від коронавірусу Зеленський готовий віддати мільйон доларівПрезидент Володимир Зеленський пообіцяв українським вченим 1 мільйон доларів за винахід вакцини від коронавірусу.

Також Набарро наголосив, що країнам слід розробити захисний механізм для миттєвого реагування на нові випадки епідемії і швидкої організації ізоляції хворих.

«Кожній країні необхідно мати такий потенціал», – сказав представник ВООЗ.

Нагадаємо, японські медики тестують препарат, який блокує розмноження коронавірусу.

Також у МОЗ оприлюднили інфографіку розвитку динаміки коронавірусу.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що президент Володимир Зеленський пообіцяв вченим мільйон доларів за вакцину від COVID-19.

За його словами, коронавірус в Україні може стати сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно. Другий спалах можна очікувати вже восени 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: