Зеленський запросив президента Естонії на Другий цифровий форум у Києві

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Зазначається, що під час розмови Володимир Зеленський та Керсті Кальюлайд обговорили заходи політичного діалогу на найближчу перспективу, а також підготовку до Другого цифрового форуму Україна – Естонія, який планується провести восени цього року в Києві.

«Діджиталізація, електронне урядування, кібербезпека є пріоритетними сферами співпраці між Україною та Естонією. Сподіваюся привітати вас у Києві восени, під час Другого цифрового форуму, та обговорити прогрес нашої співпраці», – зазначив Володимир Зеленський.

Також глава держави наголосив на необхідності міжнародної координації зусиль для протидії пандемії коронавірусу та боротьби з її наслідками, зокрема в економічній та соціальній сферах.

«Знаю, що днями Естонія організувала онлайн-хакатон з пошуку цифрових рішень для боротьби з пандемією COVID-19. Ця інноваційна ініціатива щодо «цифрового» реагування на сучасні виклики є вчасною та корисною. Переконаний, вона знайде підтримку і в Україні», – наголосив президент.

Як відомо, президент Володимир Зеленський під час свого офіційного візиту до Естонії в листопаді минулого року ознайомився з системою електронного адміністрування e-Estonia і зазначив, що Україна також впроваджує схожий проект - «держава в смартфоні».

Нагадаємо, президент Естонії Керсті Кальюлайд подарувала президенту України Володимиру Зеленському велосипед.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: