Зеленський в Естонії розповів про «державу в смартфоні»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у Талліні ознайомився з системою електронного адміністрування e-Estonia.

Президент Володимир Зеленський у Талліні ознайомився з системою електронного адміністрування e-Estonia і зазначив, що Україна також впроваджує схожий проект - «держава в смартфоні».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у вівторок, 26 листопада.

Візит Зеленського до Естонії: фото та відеорепортаж «Слово і Діло»Президент України Володимир Зеленський знаходиться в Естонії з візитом. Фото Слово і Діло з Таллінна.

Глава держави оглянув виставковий павільйон Естонського центру систем електронного адміністрування e-Estonia. Директор центру Ліна-Марія Лепік розповіла про проекти, які реалізуються за допомогою e-Estonia. Естонська Республіка почала впроваджувати цифрові сервіси в 1994 році. Зараз 99% державних послуг у цій країні надаються онлайн.

Ліна-Марія Лепік розповіла про систему E-residence, яка допомагає спростити отримання посвідки на проживання. Також вона акцентувала увагу на безпеку зберігання інформації.

У свою чергу, Володимир Зеленський зазначив, що Україна впроваджує схожий проект - «держава в смартфоні». За його словами, проект буде полегшувати життя громадян і ускладнюватиме життя для корупціонерів.

«Проект «держава в смартфоні» полегшує життя громадян і ускладнює життя для корупціонерів. Це найголовніша, пріоритетне на сьогодні завдання для нашого нового молодого уряду. Просто натискаєш кнопку - і все: корупціонера немає. Це не вибух...», - додав глава держави.

Зеленський зазначив, що «глобальною» метою української влади є побудова країни з добре розвиненою цифровою економікою.

«Зараз деякі називають законодавчий процес в Україні шаленим принтером, турборежимом через неймовірну кількості законів, які ми приймаємо. Це правда: ми за 2,5 місяці прийняли 82 закони. Це покращує бізнес-клімат у країні. Ми потроху боремося з корупціонерами, дуже серйозно», - підкреслив президент.

Також у присутності президентів України та Естонії був підписаний Меморандум про співпрацю в сфері цифрових трансформацій. Метою Меморандуму є створення і розвиток механізмів співпраці для сприяння здійсненню заходів, спрямованих на визначення спільного бачення та спільних дій для сталого цифрового розвитку, побудови цифрової економіки, впровадження цифрових інновацій, розвитку електронного та мобільного управління, розвитку електронної демократії, інформаційного суспільства, цифрових навичок і цифрових прав громадян, національних електронних інформаційних ресурсів, інфраструктури широкосмугового доступу в Інтернет і телекомунікацій, електроної комерції та ІТ-індустрії.

Нагадаємо, Зеленський перебуває в Естонії з офіційним візитом. Сьогодні президент провів зустрічі з президентом Естонії, зі спікером парламенту та прем'єр-міністром.

«Слово і Діло» підготувало фото і відеорепортаж візиту Зеленського до Естонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: