Пожежа в зоні ЧАЕС не досягне сховищ ядерних відходів – МВС

Читать на русском
Сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП) у Чорнобильській зоні знаходяться в безпеці.

Сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП) у Чорнобильській зоні знаходяться в безпеці.

Про це в Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, в Чорнобильській зоні існують три таких сховища, і всі вони знаходяться на безпечній відстані від пожежі. Більш того, СВЯП-2 взагалі не заповнене ядерними відходами.

«СВЯП-1, на якому зберігається відпрацьоване ядерне паливо з зупиненої 2000 року Чорнобильської АЕС, знаходиться на території самої АЕС. Там зараз повністю безпечно. Будь-які загоряння виключені. Сховище відпрацьованих ядерних відходів Підлісне також розташовано в безпечному щодо лісових пожеж місці і також є вогнетривкі залізобетонні конструкції», - розповів Геращенко.

За його словами, навколо Підлісного був вирубаний ліс, щоб уникнути загрози пожежі. Геращенко уточнив, що до найближчих зелених насаджень відстань понад 100 метрів. Рятувальники ліквідували пожежу, котра йшла в сторону Підлісного, сьогодні вранці.

Раніше директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що пожежа в Чорнобильській зоні знаходиться за два кілометри від сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. За його словами, вогонь дістався до Прип'яті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: