Суд оштрафував ще 19 людей за порушення карантинних заходів

Читать на русском

Українські суди оштрафували ще дев'ятнадцять людей, які порушили карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Українські суди оштрафували ще дев'ятнадцять людей за порушення карантинних заходів на загальну суми в 340 тисяч гривень.

Про це свідчать дані з єдиного реєстру судових рішень, повідомляє «Слово і діло».

Так, суд оштрафував на 34 тис. грн двох українців у Сумах, які перебували без масок поблизу магазину АТБ» з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Також у Сумах оштрафували по 17 тис. грн кожного чотирьох студентів Сумського державного університету. Вони вирішили покурити кальян в зоні відпочинку в районі озера Чеха, бо їм «набридло сидіти вдома» через карантин.

У місті Миколаїв Львівської області оштрафували на 17 тис. грн власника магазину «Сантехмайстер», оскільки не закрив магазин. В селі Гірське Миколаївського району Львівщини оштрафували на 17 тис. грн торговця, який із машини продавав сільськогосподарські продукти. В Червонограді Львівської області оштрафували на 17 тис. грн продавця квіткового магазину, бо продовжила торгувати квітами.

У Дніпрі суд оштрафував на 17 тис. грн водія, який перевозив понад 21 особу, хоча дозволено тільки 10. Також у місті оштрафували на 17 тис. грн продавця шаурми, який був без захисної маски і продовжував роботу. В області у місті Кам'янське суд оштрафував на 17 тис. грн фізичну особу-підприємця, яка займалася реалізацією продуктів харчування без засобів індивідуального захисту.

У Вінниці суд оштрафував двох водіїв на 17 тис. грн кожного, бо вони перевозили понад 10 осіб – перший водій перевозив 21 особу, а другий – 35 пасажирів. В смт Гончарівське Чернігівської області суд оштрафував на 17 тис. грн ФОП, який торгував з землі промисловими товарами та здійснював прийом покупців.

У Херсоні суд оштрафував на 17 тис. грн кожного двох водіїв, які перевозили понад 10 осіб. Перший водій перевозив 11 осіб, а другий – 21.

У Рівному суд оштрафував торговця на 17 тис. грн за продажи зі складу, який підлягав закриттю. На 34 тис. грн суд оштрафував ФОП, який у Торецьку Донецької області не припинив роботу закладу розважальної діяльності і продовжував роботу.

Загалом, станом на 13 квітня, у реєстрі судових рішень є 79 рішень із штрафами на загальну суму в майже 1,5 млн грн за порушення карантинних заходів.

Нещодавно суд оштрафував 16 людей за порушення карантину.

Нагадаємо, «Слово і діло» підготувало мапу штрафів українців за порушення карантину. Також ми докладно описали випадки, в яких суд визнавав порушників винними. Раніше «Слово і діло» порівняло штрафи за порушення карантину в Україні та інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: