Перевірка в Миколаєві виявила певні порушення – Ляшко

Читать на русском
У Миколаївській області завершилася перевірка МОЗ. Головний санлікар Віктор Ляшко розповів, де були виявлені порушення.

Перевірка фахівців МОЗ у Миколаївській області, де на сьогодні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу, виявила деякі проблеми в алгоритмі при діагностуванні хвороби.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в п'ятницю, 10 квітня.

У МОЗ пояснили, чому українців не будуть масово тестувати на коронавірусПротестувати на коронавірус всю Україну практично неможливо, заявили в МОЗ. Відомство буде слідувати певним критеріям.

«Вчора ми з командою МОЗ відвідали Миколаївську область, де розглядали ситуацію відсутності випадків коронавірусної хвороби. Відстежили всі алгоритми від дзвінка пацієнта до сімейного лікаря. Від відбору зразків до доставки зразків. Є певні проблеми в цьому алгоритмі. Певні порушення. Були надані рекомендації. Я думаю, що найближчим часом ситуація в Миколаївській області за кількістю тестувань буде поліпшуватися», – заявив заступник міністра.

Нагадаємо, 9 квітня Ляшко поїхав до Миколаєва, щоб вивчити феномен відсутності COVID-19 у регіоні. Пізніше він заявив, що не знайшов порушень у діагностиці коронавірусу.

Як повідомлялося, на ранок 10 квітня в Україні зафіксовано 2203 випадки коронавірусної хвороби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: