Жителям яких областей заборонили залишати домівки – список (доповнено)

Читать на русском
На Закарпатті та на Львщині ухвалили рішення про введення максимального обмеження пересування в області з 13 години суботи, 11 квітня, до 6-ї ранку понеділка, 13 квітня.

На Закарпатті ухвалили рішення про введення максимального обмеження пересування в області з 13 години суботи, 11 квітня, до 6-ї ранку понеділка, 13 квітня.

«Щоб стримати поширення інфікування коронавірусом, цими вихідними в області ми посилюємо заходи безпеки. Регіональна комісія ухвалила рішення про запровадження максимального обмеження пересування», – заявив в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко.

Карантин в Україні: карта блокпостів на середу, 8 квітняВ Україні через карантин почали працювати контрольно-пропускні пункти. Слово і діло склало карту.

Органи правопорядку будуть працювати в посиленому режимі, службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії.

Також у містах будуть проводити санітарну обробку протягом всіх вихідних. Богослужіння відбуватимуться в режимі відеотрансляції.

Із закликом не залишати домівки до жителів Львівської області звернувся голова ОДА Максим Козицький.

«Прошу вас утриматися від пересування і перебування у громадських місцях на цих вихідних. Від 13:00 суботи до 06:00 понеділка. Ці обмеження запроваджуються для збереження нашого з вами здоров'я та мінімізації поширення захворюваності серед населення», – зазначив очільник Львівщини.

Крім того на території Київської області вводять обмеження. Як повідомляє Київська ОДА на своїй сторінці в Facebook, на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили ввести додаткові обмежувальні заходи.

«Фахівці очікують пік захворювань в області з 11 по 20 квітня. Щоб стримати цю хвилю, комісія вирішила рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування і перебування людей в громадських місцях в період вихідних та святкових днів (з 13 год. 00 хв. у суботу 11 квітня 2020 року до 6 год. 00 хв. 13 квітня 2020 та з 13 год.00 хв. 18 квітня 2020 до 6 год. 00 хвилин 21 квітня 2020) », - сказано в повідомленні.

Також в області посилять контроль за обмеженням в парках, лісопаркових зонах і в місцях масового перебування людей. А до місць поховань планують пускати не більше, ніж по двоє людей і в захисних масках.

Нагадаємо, на Волині запроваджують особливий режим пересування у вихідні дні.

Раніше в Херсонській області через коронавірус повністю закрили місто.

Також у Києві в осередках коронавірусу запровадили примусовий карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: