Екснардеп відреагувала на підозру ДБР

Читать на русском
Екснардеп Тетяна Чорновіл заперечує причетність до загибелі людини під час пожежі в офісі Партії регіонів в Києві в 2014 році.

Екснардеп Тетяна Чорновол заперечує причетність до загибелі людини під час пожежі в офісі Партії регіонів в Києві в 2014 році.

Так вона прокоментувала підозру Держбюро розслідувань, оголошену після обшуку в п'ятницю, 10 квітня.   Вона повідомила, що після обшуку їй вручили підозру по низці статей та викликали на допит в 14 квітня, а також вилучили одяг, який вона носила під час Революції Гідності.   «Вони обшукали мій одяг, в якому я була 18 лютого 2014 року, під час Майдану. Я, як не дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, вилучили каску, рюкзак. Ці речі знайшлися. Далі у мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоча і не мали права забирати... У мене тут живе велика сім'я, багато речей - обшукували всюди: і підвал, і льох. У мене повідомлення про підозру - 8 статей. У половині з них покарання щось там від 5 до 15 років», - розповіла Чорновол.   Справа проти неї вона називає політичними репресіями.   «Підпалювати я офіс Партії регіонів? Так... Чи причетна я до вбивств? Ні, мої руки не в крові», - заявила екснардеп.   За її словами, підпалом офісу партії намагалися відвернути увагу силовиків, щоб врятувати майданівців, і «відтягнути на себе» так званих «тітушок».

Раніше повідомлялося, що слідчі ДБР прийшли з обшуком до Чорновол.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: