У тих, хто безсимптомно перехворів на COVID-19, знайшли ураження легень

Читать на русском
У перехворілих на коронавірусну інфекцію пасажирів лайнера Diamond Princess у безсимптомній формі виявили ураження легень.

У перехворілих на коронавірусну інфекцію пасажирів лайнера Diamond Princess у безсимптомній формі виявили ураження легень.

Про це свідчать результати дослідження вчених з Японії.

Пандемія коронавірусу: які симптоми хвороби і як уберегтисяКоронавірусом у світі захворіли майже 145,5 тисяч осіб, понад 5 тисяч померли. Нагадуємо симптоми хвороби і правила захисту.

Автори дослідження перевірили понад сотню хворих пасажирів лайнера Diamond Princess: у 41 з 76 безсимптомних помічені зміни в легенях.   Вибірка дослідження – 104 випадки в пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess, з яких 76 були безсимптомними.

У 41 пацієнта з безсимптомних були помутніння на комп'ютерній томограмі (КТ) легких.

У 28 людей захворювання COVID-19 йшло з характерними симптомами: серед таких ураження легень зафіксовано у 22 пацієнтів.

Ураження легень у безсимптомних хворих:

Вік пацієнтів у дослідженні – від 25 до 93 років. Це 54 людини середнім віком 60 років і 50 жінок (у середньому 63 роки). Найбільш частими симптомами при надходженні були кашель (20 випадків), лихоманка (11) і втома (10).

Симптоматичні випадки показали непрозорість легень і порушення дихальних шляхів на КТ частіше, ніж безсимптомні. Ступінь тяжкості уражень була вище у тих, хто з симптомами, особливо в нижніх частках легень.

«Це дослідження підтвердило високу частоту субклінічних змін у випадках з COVID-19. У порівнянні з симптоматичними випадками безсимптомні випадки показали переважання GGO над консолідацією, і навпаки», – пишуть автори.

Нагадаємо, в Україні запустили чат-бот у Телеграм для самооцінки стану на наявність коронавірусної інфекції.

Чи знаєте ви, як уберегтися від коронавірусу – тест.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: