Українські катери «Нікополь» і «Вишгород» спустили на воду після ремонту

Читать на русском

У Миколаєві після ремонту спустили на воду відремонтовані катери Нікополь і Вишгород. Тепер їх повернуть на службу ВМС.
ukroboronprom.com.ua

У Миколаєві на місцевому суднобудівному заводі завершили ремонт малих броньованих артилерійських бронекатерів «Нікополь» і «Вишгород».

Про це повідомила пресслужба концерну «Укроборопром» у четвер, 9 квітня. Сьогодні обидва катери спустили на воду.

Як зазначив директор Миколаївського суднобудівного заводу Валерій Калашников, ремонт катера «Вишгород» завершили раніше терміну. На катері «Нікополь» залишилося налагодити електросистему і електрообладнання. Роботи будуть завершені до кінця місяця.

«Ремонтні роботи на «Вишгороді» були закінчені навіть раніше запланованого, а на катері «Нікополь» вони на фінальній стадії. Обидва катери спустили на воду одночасно. Ми розуміємо, що катери виконують бойові завдання, тому намагалися якомога швидше відновити їх боєздатність і повернути на службу ВМС», - заявив Калашников.

Нагадаємо, саме катер «Нікополь» у листопаді 2018 захопила РФ в районі Керченської протоки (під час походу з Одеси до Маріуполя). Через рік Росія повернула катер разом з бронекатером «Бердянськ» та рейдовим буксиром «Яни Капу».

В кінці лютого 2020 року катери «Нікополь» і «Вишгород» зайшли на ремонт.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський обіцяв, що військовий катер «Нікополь» (а також «Бердянськ») будуть відремонтовані до березня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: