Лідери країн ЄС погодили п’ять пріоритетів у боротьбі з пандемією

Читать на русском
Лідери країн ЄС на саміті погодили ключові пріоритети у спільних діях задля подолання кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

Лідери країн ЄС на саміті погодили ключові пріоритети у спільних діях задля подолання кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель на пресконференції, яка транслювалася на мультимедійному порталі Євросоюзу.

Коронавірус у світі: що робити українцям, які «застрягли» за кордономКраїни через пандемію коронавірусу закривають кордони і припиняють пасажирське сполучення. Що робити, якщо віза прострочена, а виїхати немає можливості.

За його словами, лідери країн ЄС погодили п’ять пріоритетів.

Перший стосується продовження заходів та координації зусиль країн-членів, аби стримати розповсюдження вірусу. Для цього необхідно посилити нашу систему охорони здоров’я.

Другий пріоритет - координація зусиль на рівні і ЄС, і національних урядів для забезпечення необхідної кількості медичного обладнання, яке країни-члени потребують у боротьбі з вірусом.

Третій - координація зусиль з метою підтримки досліджень для пришвидшення розробки вакцини проти коронавірусу.

Четвертий пріоритет - вирішення економічних питань, оскільки криза, яка вдарила по Європі та по світу, має економічні й соціальні наслідки.

П’ятий - евакуація європейських громадян, які зараз перебувають у третіх країнах і хочуть повернутися додому.

Також лідери ЄС погодили рішення стосовно контролю на внутрішніх та зовнішніх кордонах Євросоюзу. Пріоритетом у поточній ситуації є обмеження «необов’язкових» подорожей з одночасним продовженням та гарантуванням свободи переміщення товарів, що має ліквідувати дефіцит і захистити спільний європейський ринок.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон оголосив про проведення операції «Стійкість» за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу.

Згідно з даними на ранок 27 березня, у світі від коронавірусної хвороби померли 24 072 особи, одужали – 122 627. Усього зареєстровано 532 253 випадки зараження COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: