В ООН заявили про збільшення втрат серед цивільних на Донбасі

Читать на русском
Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала 16 постраждалих серед цивільного населення на Донбасі в березні нинішнього року.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала 16 постраждалих серед цивільного населення на Донбасі в березні нинішнього року.

Про це повідомляє пресслужба місії на своїй сторінці в Facebook у четвер, 26 березня.

«З 1 по 22 березня було зафіксовано 16 таких випадків: один убитий і 15 поранених. Ще кілька випадків очікують підтвердження. Попри те, що березень ще не закінчився, це найвищий показник місячних втрат серед цивільного населення з вересня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

У місії рекомендують долучитися до заклику генерального секретаря ООН про глобальне припинення вогню і закликають всі сторони на сході України припинити вогонь і збройні зіткнення.

«Заклик стає ще більш актуальним, адже ми зафіксували збільшення кількості випадків загибелі або поранень цивільних осіб на сході України», - відзначили в місії ООН.

За даними ООН, з початку конфлікту на Донбасі загинуло мінімум 3350 осіб з-поміж цивільних, понад 7 тисяч отримали поранення.

Нагадаємо, на Донбасі бійців ООС почали вибірково перевіряти на коронавірус.

Також відзначимо, в МЗС прокоментували недопуск місії ОБСЄ на Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: