МОК оголосив про перенесення Олімпійських ігор у Токіо

Читать на русском
Міжнародний олімпійський комітет оголосив про перенесення літніх Олімпійських ігор в Токіо на 2021 рік у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Міжнародний олімпійський комітет оголосив про перенесення літніх Олімпійських ігор в Токіо на 2021 рік у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це передає пресслужба МОК.

Повідомляється, що у вівторок прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент МОК Томас Бах провели телефонні переговори, в ході яких японський прем'єр запропонував відкласти проведення Олімпіади в Токіо на 2021 рік.

«У нинішніх умовах і на основі інформації, наданої сьогодні ВООЗ, президент МОК і прем'єр-міністр Японії прийшли до висновку, що Олімпійські ігри в Токіо повинні бути перенесені на дату після 2020 року, але не пізніше літа 2021 року, аби забезпечити здоров'я спортсменів, всіх учасників Ігор та міжнародної спільноти», - йдеться в повідомленні.

«Керівники погодилися з тим, що Олімпійські ігри в Токіо можуть стати маяком надії для світу в ці неспокійні часи і олімпійський вогонь може стати світлом в кінці тунелю, в якому світ знаходиться в даний час. Тому було вирішено, що олімпійський вогонь залишиться в Японії. Також було вирішено, що змагання збережуть назву Олімпійські і Паралімпійські ігри Токіо 2020», - додається в релізі МОК.

Ігри в Токіо повинні були пройти в період з 24 липня по 9 серпня.

Раніше Австралія та Канада відмовилися від відправки своїх спортсменів на літні Олімпійські ігри в Токіо, якщо вони відбудуться влітку 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: