Олімпійський вогонь в цьому році запалять без глядачів

Читать на русском
Церемонія запалювання вогню Олімпіади буде закрита для глядачів і великої кількості ЗМІ через загрозу спалахів коронавірусу.

Церемонія запалювання і передачі олімпійського вогню відбудеться в Древній Олімпії без глядачів у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету Греції.

У повідомленні сказано, що в церемонії, яка пройде 12 березня в Греції, візьмуть участь всього близько 100 осіб. На захід також пустять не всіх журналістів.

Євро-2020 може не відбутися через коронавірусВ УЄФА допускають, що якщо протягом трьох місяців ситуація з поширенням коронавірусу в світі буде погіршуватися, то Євро-2020 доведеться скасувати.

«Олімпійська церемонія запалювання вогню буде проходити без глядачів, і в ній візьмуть участь тільки 100 чоловік, акредитованих Міжнародним олімпійським комітетом і оргкомітетом Ігор в Токіо. Ми закликаємо мерів міст, через які пройде олімпійський вогонь, слідувати вказівкам міністерства охорони здоров'я і Національної організації охорони здоров'я», - йдеться в повідомленні НОК.

Доля самої Олімпіади в Токіо буде вирішена в найближчі два місяці.

Нагадаємо, в УЄФА раніше повідомили, що готові прийняти рішення про скасування чемпіонату Європи з футболу-2020 року, якщо ситуація з поширенням коронавіруса в світі буде погіршуватися.

Тим часом в ВООЗ розвінчали популярні міфи про зараження коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: