За допомогою мобільних операторів планують перевіряти самоізоляцію українців — Геращенко

Читать на русском
Правоохоронці можуть почати контроль самоізоляції українців через  спалах коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів.

Правоохоронці можуть почати контроль самоізоляції українців через спалах коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів.

Про це написав заступник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Комендантська година: що це таке і в яких країнах світу вже запровадженаУкраїнцям можуть заборонити виходити з дому. Хто контролюватиме дотримання комендантської години та як можуть карати порушників.

«Десятки тисяч дільничних і патрульних поліцейських приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину. Від цього без перебільшення залежить майбутнє боротьби з епідемією коронавірусу. Не виключаю, що цих заходів буде недостатньо і за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банків, щоб здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж», — написав Геращенко.

За його словами, поліція почала отримувати дані від прикордонників щодо десятків тисяч українців, які підписали особисті зобов’язання про 14 денний карантин шляхом самоізоляції.

Геращенко нагадав, що за порушення даного зобов’язання передбачений штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Нагадаємо, у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу Кабмін ввів карантин, який триватиме попередньо до 3 квітня 2020 року.

Згідно з даними МОЗ станом на 23 березня в Україні зареєстровано 73 випадки Cоvid-19.

Нагадаємо, в Україні можуть запровадити більш жорсткі обмежувальні заходи для боротьби з коронавірусом. Зокрема, у МВС не виключають, що буде запроваджено «тотальний повний карантин», коли будуть працювати тільки критично необхідні підприємства, а всі українці мають перебувати вдома і виходити на вулицю тільки за наявності перепустки або до магазину чи аптеки. Подібні методи використовували в Китаї і схожі заходи діють на півдні Італії.

Раніше «Слово і Діло» писало, у чому різниця між надзвичайною ситуацією та надзвичайним станом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: