Ємець заявив про нову фазу боротьби з коронавірусом в Україні

Читать на русском
Україна входить у нову фазу боротьби з коронавірусом, в якій будуть боротися не тільки з поширенням інфекції, але й лікувати хворих усередині країни.

В Україні починається другий етап боротьби з коронавірусом. Він полягає в протистоянні COVID-19 не тільки попереджувальними заходами, а й безпосередньо лікуванням хвороби.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець в інтерв'ю «112-Україна», передає пресслужба МОЗ. Ємець наголосив, що Україна повинна зробити все, щоб не допустити збільшення кількості хворих.

«Україна, на жаль, не змогла вжити жорстких заходів, щоб не впустити вірус. Тому зараз у нас вже є осередки, які прийшли не з Китаю або з Європи, а є нашими, місцевими. Тобто починається другий етап, і ми повинні не допустити пандемії в країні», – сказав Ілля Ємець.

Китайські тести для виявлення коронавірусу прибули до УкраїниТести на коронавірус . Літак ЗСУ доправив в аеропорт Бориспіль з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

За словами міністра, команда МОЗ та влади в боротьбі з COVID-19 спробують зробити все можливе, щоб відсоток смертності був якомога нижчим.

«Зараз дуже важливо локалізувати осередки вірусу, хоча зробити це дуже складно. Тому що третій етап цього невидимого ворога – смертність. Якщо китайцям вдалося досягти показника смертності 3-4%, то Італії не вдалося, і там 8-9%. Я сьогодні зібрав фахівців, які будуть працювати в медичній реформі західного зразка... Ці фахівці можуть зробити так, щоб у нас смертність була менше, ніж навіть у Китаї», – підкреслив Ємець.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні 73 випадки захворювання на COVID-19. Три летальні випадки. Одна людина одужала.

Раніше Ємець виступив за запровадження надзвичайного стану в Україні через поширення коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: