Трамп оголосив про нові заходи боротьби з епідемією коронавірусу

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп оголосив про вжиття нових заходів щодо захисту населення від епідемії коронавірусної інфекції.

Президент США Дональд Трамп оголосив про вжиття нових заходів щодо захисту населення від епідемії коронавірусної інфекції.

Про це глава держави заявив в п'ятницю, 20 березня, на спільному брифінгу з цільовою групою щодо коронавірусу в Білому домі.

В ході зустрічі було оголошено, що представники міністерства фінансів зобов'язані перенести термін подачі податкових документів для американців з 15 квітня на 15 липня, що істотно допоможе сім'ям і підприємцям. При цьому у відомстві обіцяли скасувати штрафи і накопичення відсотків за затримку податкової декларації.

Також наголошується, що американські громадяни не будуть виплачувати відсоткові відрахування по кредитах на освіту на термін до 60 днів, про це розпорядилася міністр освіти Бетсі Девос.

Державний секретар Майк Помпео оголосив про зниження тенденції поширення коронавірусу завдяки тому, що США і Мексика домовилися обмежити несуттєві поїздки через їх кордон. Раніше аналогічна домовленість була досягнута з Канадою. За запевненням сторін, захід не принесе шкоди торгівлі між країнами.

В ході прес-конференції в Білому домі Трамп додав, що як і раніше не бачить необхідності в оголошенні загальнонаціонального карантину через спалах COVID-19. Поки така міра вжита тільки в «найбільших осередках» - Каліфорнії і Нью-Йорку, де вже зафіксовано понад 7 тис. випадків захворювання на новий вид пневмонії.

Раніше повідомлялося, що Трамп скасує червневу зустріч лідерів G7 в Кемп-Давида через пандемію коронавируса, спілкування пройде в режимі відеозв'язку.

Нагадаємо, в США починають експериментальне лікування коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: