Україна піднялася в рейтингу найщасливіших країн

Читать на русском

Україна залишається найнещаснішою країною Європи, незважаючи на поліпшення у рейтингу найщасливіших країн на 10 позицій.

Про це йдеться у доповіді World Happiness Report.

В яких міжнародних рейтингах Україна покращила свої позиції в 2019 роціУкраїна поліпшила свої позиції в рейтингу Doing Business, рейтингу щастя, процвітання та сприйняття корупції.

Зазначається, що в 2019 році Україна піднялася в рейтингу найщасливіших країн на 10 пунктів і посіла 123 сходинку.

Згідно з дослідженням, незважаючи на прогрес, Україна залишається найнещаснішою європейською країною. У цьому рейтингу найближчими сусідами України є Кенія, Намібія, Ліберія і Палестинські території.

Топ-10 найщасливіших країн світу знову очолила Фінляндія. За нею йдуть Данія, Швейцарія, Ісландія, Норвегія, Нідерланди, Швеція, Нова Зеландія, Австрія і Люксембург. Найнещаснішими країнами визнані Афганістан, Південний Судан, Зімбабве і Руанда.

Рейтинг враховує ряд показників, зокрема ВВП на душу населення, соціальну підтримку, очікувану тривалість життя, сприйняття корупції тощо.

Нагадаємо, Україна піднялася в рейтингу найдорожчих для життя країн світу на п'ять рядків - до 107 місця з 132 країн.

Також Україна погіршила показники в рейтингу сприйняття корупції.

Соціологи визначили рівень оптимізму українців.

«Слово і Діло» з'ясувало, в яких міжнародних рейтингах Україна покращила свої позиції в 2019 році - детальніше, на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: