Стало відомо, коли повернуть всіх українців з Єгипту

Читать на русском
Відпочиваючих з України, які не змогли вилетіти з Єгипту, евакуюють спецрейсами до кінця березня.

Всі громадяни України повернуться з Єгипту до кінця березня, незважаючи на закриття повітряного простору.

Про це повідомив посол України в Єгипті Євген Микитенко, пише в четвер, 19 березня, ЕП.

За його словами, 19 березня Єгипет закриває повітряний простір для міжнародних пасажирських рейсів на два тижні. Однак посольству вдалося домовитися про евакуацію громадян України спецрейсами.

«Нам вдалося відвоювати дозвіл на приліт наших чартерів з порожнім бортом до аеропортів міст Шарм-ель-Шейх і Хургада до кінця березня - виключно для евакуації», - зазначив посол.

Кількість українців на карантині за кордоном зрослаКількість українців, які перебувають на карантині за межами країни зросла з 744 до 862 осіб.

Дата і час повернення наступної групи українців залежить від того, коли українські літаки отримають дозвіл приземлитися в Єгипті. Як уточнив Микитенко, це може стати відомо до кінця дня.

Спочатку в Єгипет для евакуації відправлять чотири рейси, потім - ще два. Дипломат зазначив, що станом на 19 березня вже прибули додому близько 16 000 відпочиваючих з України (із 30 000).

Зараз в Шарм-ель-Шейху залишається близько 11 955 громадян України, в Хургаді - ще 2326. За словами посла, вони не заражені коронавірусів.

Нагадаємо, на цьому тижні з Єгипту почали вивозити українських туристів.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, коли повернуться додому українці з Австрії та Шрі-Ланки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: