Карантин українців в Єгипті: в МЗС розповіли подробиці

Читать на русском
Відзначається, що такі заходи вжито у зв'язку з виявленням коронавірусу у двох італійських туристів, які перебували в готелі.

У готелях Єгипту на карантині знаходиться 750 громадян України через підозру на коронавірус.

Про це УНН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

«Посольство України в Єгипті повідомило, що в готелі Reef Oasis Beach Resort (місто Шарм Ель Шейх) знаходиться 750 українських громадян, які разом із іншими туристами поміщені на 14-денний карантин», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що такі заходи вжито у зв'язку з виявленням коронавірусу у двох італійських туристів, які перебували в готелі.

Додається, що зараз опрацьовуються різні варіанти евакуації наших громадян після завершення карантину.

Також в Міністерстві закордонних справ України розповіли про кроки для допомоги українським громадянам у Єгипті. Про це йдеться на сторінці МЗС у Facebook.

«Негайні кроки для допомоги нашим громадянам в Єгипті. 16 березня, консул вилітає до Шарм-ель-Шейху і перебуватиме там на місці для постійного надання допомоги українцям. Посол України в Єгипті отримав від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби доручення мобілізувати всі ресурси на підтримку зв'язку з туристами. У Києві в центральному апараті МЗС України створюється спеціальна група оперативного реагування, щоб надавати всю необхідну допомогу Посольству України в Єгипті», - наголошується в повідомленні.

Раніше стало відомо, що Єгипет запроваджує нові правила в'їзду в країну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: