У Кабміні пообіцяли компенсувати частину комуналки через карантин

Читать на русском
У Кабміні заявили, що держава готова компенсувати частину комунальних платежів, які збільшаться через карантин.

Уряд планує відшкодувати певний відсоток комунальних платежів, які українцям нарахують за період карантину через коронавірус.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну в середу, 18 березня.

«Ми постановою ввели карантин. Ми закликаємо людей бути вдома. Тому держава повинна взяти на себе часткове відшкодування комунальних послуг, які виростуть в зв'язку з постійним перебуванням людей на самоізоляції вдома», - заявив він.

Карантин в Україні: військкомати призупинили призов на строкову службуНа час дії карантину призупинено призов громадян на строкову військову службу, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів.

Прем'єр доручив Мінекономіки протягом трьох днів провести розрахунок необхідних коштів з бюджету, які спрямують на часткове відшкодування нарахувань в квитанціях.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабміну Шмигаль заявив, що Україна очікує фінансової допомоги від МВФ найближчим часом.

Голова Кабміну також закликав ректорів і директорів вищих навчальних закладів, де запроваджено карантин, не виселяти студентів з гуртожитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: