Венедіктова не планує звільняти двох своїх заступників

Читать на русском
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова не звільнятиме заступників генпрокурора, а дасть їм шанс проявити себе.

Новопризначений генеральний прокурор Ірина Венедіктова не буде звільняти Віктора Трепака і Гюндуза Мамедова з посад заступників генпрокурора.

Про це Венедіктова повідомила в інтерв'ю агентству «Українські новини», коментуючи заяву про звільнення заступника генпрокурора Віктора Чумака.

«Пішов тільки Чумак за власним бажанням, тепер потрібно наповнювати прокуратуру, а не знекровлювати її. Всі, хто хоче і може чесно і професійно працювати, - для всіх є шанс показати себе», - зазначила вона.

Рада призначила Венедіктову генпрокурором. Чекати «посадок»?Верховна рада сьогодні, 17 березня, на позачерговому засіданні призначила Ірину Венедіктову генеральним прокурором.

За її словами, шанс проявити себе мають не тільки Трепак і Мамедов, а й керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Генпрокурор зазначила, що вони «можуть показати хороший результат».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вівторок, 17 березня, підписав указ про призначення Ірини Венедіктової генеральним прокурором.

За її кандидатуру на позачерговому засіданні проголосували 269 нардепів.

У той же день заяву на звільнення з посади заступника генпрокурора подав Віктор Чумак.

Сьогодні, 18 березня, Венедіктова приступила до обов'язків генпрокурора.

До цього вона була народним депутатом від «Слуги народу», а останні кілька місяців займала посаду виконуючої обов'язки директора Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: