Венедіктова приступила до обов'язків генпрокурора

Читать на русском
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак представив нового генпрокурора Ірину Венедіктову співробітникам Офісу генерального прокурора.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак представив нового генпрокурора Ірину Венедіктову співробітникам Офісу генерального прокурора.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Рада призначила Венедіктову генпрокурором. Чекати «посадок»?Верховна рада сьогодні, 17 березня, на позачерговому засіданні призначила Ірину Венедіктову генеральним прокурором.

Єрмак назвав Венедіктову «професіоналом, який виправдає великі сподівання».

«Переконаний, що Офіс генерального прокурора буде працювати ефективно, буде на сторожі українського законодавства і відповість на всі виклики суспільства, яке чекає, в першу чергу, на законність, на справедливість», - сказав він.

Сама Венедіктова закликала до колектив до співпраці.

«Я дуже поважаю інституцію, в якій я зараз знаходжуся, я розумію, що ви професіонали, які не один рік поклали на те, щоб прокуратура України була ефективною в трикутнику правосуддя, тому, звичайно, все найкраще і найкращі ваші якості ми будемо залучати», - сказала вона.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні призначила Ірину Венедіктову генеральним прокурором. До цього Венедіктова була народним депутатом від «Слуги народу», а останні декілька місяців обіймала посаду виконуючої обов'язки директора Державного бюро розслідувань.

Відзначимо, у вівторок, 17 березня, Віктор Чумак подав новопризначеному генеральному прокурору Ірині Венедиктовій заяву на звільнення з посади заступника генпрокурора.

Цього ж дня глава держави Володимир Зеленський підписав указ, яким призначив Ірину Венедіктову генеральним прокурором України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: