Кличко звернувся до Кабміну через натовпи киян у громадському транспорті

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко попросив Кабмін зобов'язати керівників установ та підприємств перевести людей на віддалену роботу.

Мер Києва Віталій Кличко попросив Кабмін зобов'язати керівників установ та підприємств перевести людей на віддалену роботу.

Таке відеозвернення мер записав після того, як кияни масово проігнорували нові правила проїзду в громадському транспорті на час карантину і почали «штурмувати» громадський транспорт в умовах закритого метрополітену.

«Більшість установ і підприємств перевели працівників на роботу в віддаленому режимі або надали їм відпустки. Але є і такі, які змушують людей їздити на роботу, погрожуючи звільненням. Це безвідповідально в ситуації обмежувальних заходів. Звертаюся до Кабінету міністрів: жорстко зобов'язати керівників установ та підприємств, де немає гострої потреби в присутності співробітників на робочих місцях, перевести людей на віддалену роботу. І контролювати виконання керівниками такого розпорядження», - сказав мер.

Нардеп Шахов хворий на коронавірус: реакція соцмережНардеп Сергій Шахов хворий на коронавірус. Як на це відреагували в соціальних мережах, у добірці Слово і Діло.

Він додав, що в іншому випадку «ніяке закриття метро та інші обмежувальні заходи ситуації не врятують».

Також Кличко зазначив, що робота міського транспорту в режимі обмежувальних заходів «мотивована одним - перевозити киян, яким дійсно необхідно їхати на роботу».

За його словами, мова йде про лікарів, працівників продуктових магазинів і підприємств, які не можуть зупинитися, тому що забезпечують життєдіяльність міста. Всі інші мають залишатися вдома.

Як повідомляє Київпастранс, 18 березня водії комунального громадського транспорту почали викликати поліцію, якщо число пасажирів в салоні перевищує 10 осіб. Це затримує, зокрема, рух трамваїв.

Також відзначимо, в середу, 18 березня в Києві, після закриття метро, ​​багато машин. Згідно з даними Google Maps, в столиці на правому березі утворилися значні затори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: