Рада дозволила ФОП-ам 2 місяці не платити єдиний соцвнесок

Читать на русском
ФОП можуть не платити єдиний соціальний внесок у березні-квітні 2020 року. Така норма міститься в прийнятому Верховною радою 17 березня законопроєкті.

Фізичні особи-підприємці можуть не платити єдиний соціальний внесок у березні-квітні 2020 року. Така норма міститься в прийнятому Верховною радою 17 березня законопроєкті.

Згідно з документом, тимчасово звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску фізичні особи - підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства в частині сум, що підлягають сплаті такими особами за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року за себе.

Пандемія коронавірусу: які симптоми хвороби і як уберегтисяКоронавірусом у світі захворіли майже 145,5 тисяч осіб, понад 5 тисяч померли. Нагадуємо симптоми хвороби і правила захисту.

Водночас, такі особи можуть прийняти рішення про сплату єдиного внеску за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року.

Тимчасово штрафні санкції не застосовуються за наступні порушення, вчинені щодо періодів з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні 17 березня прийняла законопроекти щодо протидії Сovid-19.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано 7 випадків Cоvid-19.

Карантин в Україні триватиме до 3 квітня 2020 року. Українців закликають залишатися вдома.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: