ВООЗ проаналізувала боротьбу з короновірусом у Чернівцях у режимі онлайн

Читать на русском
Фахівці ВООЗ не змогли приїхати до Чернівців через закриття кордонів. Заходи щодо боротьби з коронавірусом експерти оцінили в режимі онлайн.

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я не змогли приїхати до Чернівців через перекриття кордонів і оцінили роботу місцевої медицини й влади відеозв'язком.

Про це повідомила пресслужба Чернівецької ОДА у вівторок, 17 березня, у Facebook.

У повідомленні сказано, що місія ВООЗ була змушена повернутися до своїх країн у зв'язку із закриттям кордонів, тому не змогла відвідати Чернівці.

Лікарі з Чернівців звернулися до ВООЗ по допомогуЧернівецькі лікарі звернулися до Всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням відрядити свого лікаря у зв'язку з повторним підтвердженням коронавірусу в пацієнта, який перебуває на лікуванні понад тиждень.

Працівники Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА провели з експертами ВООЗ скайп-нараду. За її результатами ВООЗ дала позитивну оцінку діям місцевої влади.

«Фахівці ВООЗ проаналізували випадки захворювання COVID-19 у Чернівецькій області, алгоритм і тактику дій відповідних служб. Приємно відзначити, що за оцінкою експертів працівники медичної галузі Чернівецької області діють правильно, чітко й скоординовано, ухвалюють правильні епідеміологічні та клінічні рішення», – йдеться в повідомленні.

Також в ОДА розповіли, що у вісьмох людей, в яких підозрювали коронавірус, діагноз не підтвердився.

Нагадаємо, зараз у Чернівцях перебувають четверо з семи хворих на коронавірус в Україні. Раніше в Чернівецькій ОДА розповіли про стан хворих.

16 березня в Чернівцях померла жінка, яку було шпиталізовано з підозрою на коронавірус.   У Чернівецькій області на в'їздах і виїздах ГСЧС встановила спецнамети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: