Лікарі з Чернівців звернулися до ВООЗ по допомогу

Читать на русском
Чернівецькі лікарі звернулися до Всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням відрядити свого лікаря у зв'язку з повторним підтвердженням коронавірусу в пацієнта, який перебуває на лікуванні понад тиждень.

Чернівецькі лікарі звернулися до Всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням відрядити свого лікаря у зв'язку з повторним підтвердженням коронавірусу в пацієнта, який перебуває на лікуванні понад тиждень.

Про це повідомила заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, пише агентство АСС.

Загроза пандемії коронавірусу стала дуже реальною - ВООЗУ ВООЗ вважають, що загроза пандемії нового коронавірусу стає реальною. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус.

Напередодні стало відомо, що повторний тест на коронавірус у пацієнта дав позитивний результат.

Згідно з протоколами хворому проводитимуть його ще кілька разів: лише після кількох поспіль негативних результатів можна стверджувати, що пацієнт одужав, пояснила чиновниця.

За її словами, щоб зняти напругу в суспільстві, влада Чернівців звернулася з проханням про допомогу до ВООЗ.

«ВООЗ завжди відряджає своїх представників до країни, в якій виявлено хворого на коронавірус. До складу делегації входить і фахівець, який відповідає саме за клініку, тобто, чи правильно лікують хворого на коронавірус. Ми попросили, щоб саме цей фахівець приїхав до Чернівців, оглянув хворого і перевірив правильність призначеного лікування», – сказала вона.

Також Гусак зазначила, що стан хворого пацієнта стабільний, температура тіла протягом доби коливається від 37,1 до 37,6 градуса.

Як відомо, в Україні офіційно зафіксовано 1 випадок зараження коронавірусом.

Заразився житель Чернівців, який нещодавно повернувся з Італії. Разом із ним подорожувала і його дружина, однак у неї ознак коронавірусу немає.

У Чернівцях та області запроваджено обмежувальні заходи: школи і виші закриті на карантин, заборонено проведення масових заходів, у місті посилена дезінфекція.

Крім Чернівців, посилених заходів вжито ще в кількох регіонах. Зокрема, у Києві і Харкові в школах вимірюють температуру учнів. У Львові, Житомирі та Сумах рекомендують не проводити масові заходи.

Крім того, на українському кордоні проводиться температурний скринінг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: