Стало відомо, коли Рада знову може зібратися на позачергове засідання

Читать на русском
Наступне позачергове засідання парламенту може відбутися через тиждень. У разі форс-мажору нардепи готові зібратися і на цьому тижні.

Наступне позачергове засідання Верховної ради може відбутися через тиждень, якщо раніше не виникнуть непередбачені обставини.   Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, передає РБК-Україна.

За його словами, в разі форс-мажорних обставин нардепи можуть зібратися на позачергове засідання і на цьому тижні.

«Наступне позачергове засідання. Можливо на початку наступного тижня, якщо не трапиться якихось форс-мажорів. Тоді ми будемо робити на цьому тижні», - заявив Арахамія.

Зеленський проти зміни графіка роботи Ради через карантинПрезидент України Володимир Зеленський вважає, що Верховна Рада не повинна йти на карантин і скасовувати пленарні засідання. Нардепи зобов'язані ухвалювати низку важливих законів.

Як повідомлялося, Рада провела позачергове засідання сьогодні вранці, 17 березня. На ньому парламент прийняв важливі законопроекти щодо протидії коронавірусу в Україні. Також були розглянуті ряд кадрових питань.

Так, Рада призначила Ірину Венедіктову новим генпрокурором України. «За» проголосували 269 нардепів. Відзначимо, жінка стала генеральним прокурором вперше в історії України.

Також парламент сьогодні на засіданні призначив міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Ним став Ігор Петрашко.

Крім того, нардепи внесли зміни в календарний план роботи через карантин. Рада переносить два пленарні тижні і до 3 квітня працює в комітетах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: