Голова Каталонії заразився коронавірусом

Читать на русском
Голова уряду Каталонії Кім Торра повідомив про своє  інфікування коронавірусом нового типу.

Голова уряду Каталонії Кім Торра повідомив про своє інфікування коронавірусом нового типу.

Відповідну заяву він зробив у понеділок, 16 березня.

«Мені зробили тест на COVID-19, який дав позитивний результат», - зазначив лідер регіону. Раніше коронавірус був виявлений у заступника голови уряду Каталонії Пере Арагонеса.

Перший випадок зараження коронавірусом в Іспанії був зафіксований 31 січня, кільікість інфікованих різко почала зростати після виявлення локального спалаху в Італії. Всього в королівстві було виявлено близько 9,2 тис. випадків зараження коронавірусом, 309 людей померли. Найбільше інфікованих виявлено в автономному співтоваристві Мадрид.

14 березня Рада міністрів королівства схвалила запровадження режиму підвищеної готовності через поширення коронавірусу нового типу. Це передбачає обмеження пересування жителів по всій країні, крім випадків крайньої необхідності. Режим буде діяти протягом 15 днів, однак потім може бути продовжений при схваленні парламенту.

Раніше голлівудський актор Том Хенкс повідомив, що він і його дружина Ріта Вілсон заразилися коронавірусом в Австралії.

Також голлівудська актриса українського походження Ольга Куриленко, відома за роллю дівчини Бонда у фільмі «Квант милосердя» і картині «Облівіон», захворіла на коронавірус. Зараз вона перебуває в самоізоляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: