Український дипломат за кордоном заразився коронавірусом

Читать на русском
Український дипломат, який працює за кордоном, заразився коронавірусом, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Український дипломат, який працює за кордоном, заразився коронавірусом.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє пресслужба відомства в суботу, 14 березня.

«Зафіксовано перший випадок захворювання дипломата в одній із країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти мережу допомоги українцям по всьому світу», - заявив Кулеба.

Зарубіжні дипустанови з неділі, 15 березня, по п'ятницю, 20 березня включно, переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилені обробки запитів громадян.

Дипломатичні установи продовжать здійснювати свої функції в дистанційному режимі, крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії і функції, особливо пов'язані з пандемією.

«Особливий режим роботи - це не закриття наших посольств і консульств. Йдеться тільки про тимчасові захисні заходи для працівників дипслужби і перехід на онлайн та дистанційну форму всюди, де це можливо. Усі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження божевільне, не скрізь у нас для нього є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми», - додав глава МЗС.

Раніше МВФ підтвердив інформацію про інфікування коронавірусом свого співробітника, який працює в штаб-квартирі у Вашингтоні.

Нагадаємо, в ООН зафіксовано перший випадок коронавірусу в дипломата.

Також напередодні низка ЗМІ повідомили, що у президента Бразилії Жаіра Болсонару виявили коронавірус.

Згодом Болсонару цю інформацію спростував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: