Карта ООС: ситуація на сході України на 15 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 15 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Порівняно з попередньою добою окупанти збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій до 10. При цьому застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети різних систем, БпЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Тут зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів.

У першій половині дня противник випустив 5 мін калібру 120 мм по наших опорних пунктах поруч з Оріховим, та 4 боєприпаси з 82-мм міномету поблизу Зайцевого.

В районі населених пунктів Новолуганське, Луганське і Травневе російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Поруч з населеними пунктами Широкине і Гнутове, що на Донецькому напрямку, противник застосував безпілотні літальні апарати в бойовому спорядженні. Зокрема, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснив підступний обстріл санітарного автомобіля – за допомогою безпілотних літальних апаратів ворог скинув два заряди ВОГ-17 на дах транспортного засобу, який мав маркувальні емблеми Червоного хреста.

З 16:30 за пів години на позиціях Об’єднаних сил неподалік Водяного розірвалися 4 ворожі міни 82-го калібру, також окупанти здійснили 3 постріли зі станкового протитанкового гранатомету.

Двічі вгамовувати противника довелося військовослужбовцям Збройних Сил України, які виконують бойові завдання на підступах до Авдіївки.

В обох випадках противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Вчора, 9 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження. Стан його здоров’я – задовільний, наразі нашому воїну надається уся необхідна допомога у військовому мобільному госпіталі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: