Кабмін скасовує ліцензування будівельних компаній

Читать на русском
Кабінет міністрів України скасовує ліцензування будівельних компаній. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабінет міністрів України скасовує ліцензування будівельних компаній. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, сьогоднішніми постановами уряд фактично скасовує ліцензування будівельних компаній.

Ліквідація ДАБІ: які функції зараз виконує інспекціяЯкі функції виконує ДАБІ, чи перетинаються завдання установи з іншими державними органами та чи зможуть вони замінити інспекцію в разі її ліквідації.

Замість ліцензування уряд вводить сертифікацію відповідального виконавця робіт.

«Це буде конкретна людина, який несе майнову та кримінальну відповідальність. Вона сертифікується, наявність такого сертифіката у компанії дає їй можливість займатися будівництвом. Така людина своїм електронним підписом буде брати на себе особисту відповідальність. Це поліпшить якість роботи забудовників», - додав прем'єр.

Також прем'єр нагадав, що замість ліквідованої ДАБІ створюється Державна сервісна служба містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції в галузі будівництва; Державне агентство техрегулювання; та Державна інспекція містобудування з функцію нагляду та контролю в будівництві.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що найближчими тижнями буде ліквідована Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралось, які функції виконує ДАБІ та чи перетинаються завдання установи з іншими держорганами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: