У МЗС Канади підтвердили намір Ірану передати «чорні скриньки» літака МАУ Україні

Читать на русском
Канада вітає намір Ірану передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.

Канада вітає намір Ірану передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.

Про це в середу написав в Twitter глава канадського МЗС Франсуа-Філіп Шампань.

«Канада вітає намір Ірану передати «чорні скриньки» рейсу PS752 Україні і, якщо це буде потрібно, Франції, що було озвучено на сьогоднішній (11 березня - прим. Ред.) сесії Ради ІКАО (Міжнародної організації цивільної авіації - прим. ред.)», - повідомив міністр.

Шампань підкреслив, що Канада та інші країни, чиї громадяни загинули в цій катастрофі, будуть оцінювати ступінь співпраці Ірану з ними тільки за його діями.

Раніше посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що іранська влада погодилася передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.**

Про це написав у Тwitter в середу, 11 березня.

Раніше повідомлялося, що Тегеран не буде самостійно починати розшифровку чорних скриньок збитого літака МАУ, а й передавати їх владі інших країн не має наміру.

Також п'ять країн, громадяни яких загинули під час аварії українського літака під Тегераном, знову звернулися до Ірану з вимогою передати чорні скриньки.

Нагадаємо, глава українського МЗС Вадим Пристайко заявляв, що чорні скриньки збитого в Ірані літака МАУ можуть бути розшифровані у Франції за участю українських експертів.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

11 січня міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявив, що причиною збиття українського літака стала людська помилка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: