Ляшко запевнив, що проблем з антисептиками в Україні не буде

Читать на русском
В Україні проблеми з виробництвом дезінфікуючих засобів будуть вирішені за тиждень. Сировини для виробництва в країні достатньо.

Проблеми з виробництвом дезінфікуючих засобів, які є у виробників на сьогоднішній день, будуть вирішені за тиждень.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко сьогодні на пресбрифінгу в Києві.

За його словами, МОЗ уже провело нараду з усіма виробниками і з'ясувало ступінь готовності забезпечити всіх українців антисептиками.

Кабмін запровадив карантин в Україні через коронавірусУ середу, 11 березня, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо карантину в Україні через коронавірус. У світі зареєстровано 118 745 випадків інфікування.

«Сьогодні у нас відбулася зустріч з усіма виробниками дезінфікуючих засобів. Ми у них запитали про проблеми і готовність забезпечити нашу країну антисептичними дезінфікуючими засобами, розчинами, щоб не було проблем. Ми почули їхні проблеми. Я думаю, що за тиждень вони будуть вирішені», – сказав Ляшко.

Він уточнив, що сировини для виробництва антисептиків в Україні достатньо.

«Наші виробники готові і мають сировину, щоб забезпечити нас якісними дезінфікуючими засобами, антисептиками на спиртовій основі. Проблем з доступом до антисептичних засобів не повинно бути», – додав він.

Нагадаємо, раніше Ляшко розповів, що за весь час в Україні було 43 підозри на коронавірус. Офіційно підтвердився поки тільки один випадок – у Чернівцях.

Сьогодні стало відомо, що Кабмін ввів карантин в Україні через коронавірус. Він триватиме три тижні: з 12 березня до 3 квітня.

Раніше в Києві оголосили карантин через коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: