З'явилися подробиці про українців, які летіли з хворою на коронавірус громадянкою Молдови

Читать на русском
У семи українців, які летіли з хворої на коронавірус громадянкою Молдови, не виявили симптомів захворювання.

Одним рейсом з інфікованою коронавірусом громадянкою Молдови летіли сім українців. На момент проходження кордону симптомів COVID-19 у них не було.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у вівторок, 10 березня, пише Укрінформ. За його словами, громадянам України провели температурний скринінг, а також порадили самоізолюватись.

У ВООЗ назвали терміни повного одужання від коронавірусуЩоб інфікований коронавірусом повністю видужав, необхідно від шести тижнів до декількох місяців.

«Сім українців, які перебували в літаку разом з громадянкою Молдови, у якої виявили коронавірус, повернулися в Україну. Нам відомі дані цих громадян. Вони повернулися через різні пункти пропуску з Молдовою. Під час проходження кордону було проведено температурний скринінг - температури та інших ознак захворювання не було. Їм надали пам'ятки, що робити при виявленні симптомів, і порадили самоізолюватись», - сказав Демченко.

Він додав, що інформацію щодо цих громадян України також передали в МОЗ.

Нагадаємо, у Молдові на 2-тижневий карантин помістили 45 пасажирів рейсу Мілан-Кишинів, через те, що вони перебували в безпосередній близькості з інфікованою коронавірусом громадянкою Молдови.

Також повідомлялося, що Кабмін затвердив новий план боротьби з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: