Стала відома сума допомоги США і ЄС для ЗСУ

Читать на русском
США та країни ЄС упродовж минулого року надали військову техніку для української армії на загальну суму близько 143 мільйонів доларів.

США та країни ЄС упродовж минулого року надали військову техніку для української армії на загальну суму близько 143 мільйонів доларів.

Таку інформацію надали в Головному управлінні військового співробітництва і верифікації ЗСУ на запит проекту «Марлін», пише УП.

У рамках міжнародної військової допомоги ЗСУ від США отримали броньовані автомобілі типу HMMWV та кораблі типу Island.

Також США та країни Євросоюзу передали обладнання зв’язку, навігаційне обладнання для кораблів BMC, РЛС контрбатарейної боротьби, засоби кібербезпеки, прилади нічного бачення, намети, мобільні системи освітлення, засоби індивідуального захисту особового складу, обладнання розмінування, медичне обладнання, а також різноманітні запасні частини до технічних засобів, які вже були отримані раніше.

Нагадаємо, Пентагон повідомив Конгресу США про попередні плани щодо нової постачання Україні військового озброєння на 125 млн доларів.

Також Пентагон і спільна група компаній Raytheon - Lockheed Martin уклали контракт на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для України і низки інших країн на суму $18,4 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: