Україна і Франція відновили роботу військово-технічної комісії

Читать на русском
Роботу Спільної міждержавної Українсько-Французької комісії в галузі озброєння і військової техніки відновлено після п’ятирічної перерви.

Роботу Спільної міждержавної Українсько-Французької комісії в галузі озброєння і військової техніки відновлено після п’ятирічної перерви.

Про це повідомляє пресслужба посольства України у Франції.

Зазначається, що таких домовленостей було досягнуто в рамках практичної реалізації українсько-французьких політичних домовленостей під час візиту делегації Міністерства оборони України на чолі із заступником Міністра оборони України з європейської інтеграції Анатолієм Петренком до Французької Республіки.

«За результатами засідання, створені необхідні умови для забезпечення дієвого співробітництва української сторони з Генеральною дирекцією з озброєння Міністерства збройних сил Французької Республіки та зацікавленими підприємствами ОПК Франції з метою належного забезпечення потреб ЗСУ високотехнологічними зразками сучасної військової техніки», - йдеться у повідомленні.

Досягнуті домовленості були закріплені у двосторонньому міжурядовому протоколі, який глави делегацій підписали у Посольстві України у Французькій Республіці.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Зеленський затвердив склад комісії з військово-технічного співробітництва.

Також Україна підписала оновлену редакцію дорожньої карти Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: