В Україні у дев'яти осіб підозрюють коронавірус – МОЗ

Читать на русском
До Центру громадського здоров'я за станом на 6 березня надійшло дев'ять повідомлень про підозру на зараження коронавірусом COVID-19.

До Центру громадського здоров'я за станом на 6 березня надійшло дев'ять повідомлень про підозру на зараження коронавірусом COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«На сьогодні до Центру громадського здоров'я надійшло 9 повідомлень про підозру на захворювання COVID-19, лабораторні дослідження у вірусологічній референс-лабораторії тривають», - йдеться в повідомленні.

У Чернівецькій області, де був зареєстрований перший підтверджений випадок зараження COVID-19, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. За його підсумками було рекомендовано тимчасово зупинити навчальний процес у закладах дошкільної, загальноосвітньої та вищої освіти, а також обмеження масових заходів.

У МОЗ зазначили, що по всій Україні в певних медичних установах тривають навчання (симуляційні вправи) в разі фіксації коронавірусу. Вказується, що Україна готова приймати та лікувати пацієнтів з COVID-19.

«У нас є інфекційні бокси, близько 12 тисяч ліжок у інфекційних стаціонарах, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч інших медичних працівників, які працюють в інфекційних лікарнях та інфекційних боксах», - додали у відомстві.

Нагадаємо, вчені прогнозують загибель 15 мільйонів осіб від коронавірусу.

Також відзначимо, у Великобританії зафіксували першу смерть від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: