Кулеба розповів, як планує реформувати МЗС

Читать на русском
Новий голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив про намір посилити інститут заступників міністра.

Новообраний голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про свої плани на посаді.

Як повідомили в пресслужбі МЗС, про це Кулеба розповів на зустрічі зі співробітниками відомства. За його словами, головними в МЗС повинні стати саме люди, тому найважливішою людиною у відомстві буде не міністр, а аташе.

«Людина, яка знизу буде мотивувати людей, підштовхувати вгору процеси і отримувати свою нагороду у вигляді кар'єрного зростання», - сказав Кулеба.

Як нардепи голосували за призначення Кулеби і Тарана в КабмінПризначення Дмитра Кулеби на пост глави МЗС підтримали 288 нардепів, Андрія Тарана на посаду глави Міноборони – 285 депутатів.

Також міністр планує змінити систему роботи в МЗС, щоб «людина з низової ланки була у всіх процесах, а не сиділа закритою в кабінеті, виконуючи доручення зверху».

«Я прошу, щоб крім керівної ланки у зустрічах міністра брали участь деск-офісери. Люди, які вивчили предмет. І я хочу, щоб таку ж практику ввели заступники міністра, керівники департаментів», - сказав міністр.

Кулеба також заявив і про намір посилити інститут заступників міністра. За його словами, в планах - підтягнути їх до свого рівня.

«Розмова з заступником міністра матиме таку ж вагу, як розмова з міністром. Це буде стосуватися не тільки внутрішніх, але і міжнародних зустрічей. Винятком будуть лише кілька країн, з урахуванням їх внутрішньої ситуації», - повідомив Кулеба.

Нагадаємо, 4 березня Рада призначила Дмитра Кулеба міністром закордонних справ.

Того ж дня ВР затвердила новий склад Кабміну на чолі з Денисом Шмигалем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: