Ще один кандидат вибув з президентської гонки в США

Читать на русском
Сенатор від штату Массачусетс Елізабет Уоррен підтвердила інформацію, яка була опублікована провідними американськими ЗМІ про припинення своєї подальшої участі в передвиборній кампанії Демократичної партії.

Сенатор від штату Массачусетс Елізабет Уоррен підтвердила інформацію, яка була опублікована провідними американськими ЗМІ про припинення своєї подальшої участі в передвиборній кампанії Демократичної партії.

Про це Уоррен заявила в четвер, 5 березня, журналістам в Кембриджі.

Вибори в США: хто претендує на пост президентаТрамп є фаворитом республіканців, а серед демократів запекла боротьба триватиме до липня, коли стане відомий суперник чинного президента США.

«Я не буду балотуватися в президенти в 2020 році, але гарантую, що буду продовжувати політичну боротьбу за інтереси трудящих країни. Ця боротьба є сенсом мого життя і залишиться такою», - заявила сенатор. «Наберемося терпіння і подивимося», - додала вона, відповідаючи на питання про подальші плани.

Журналістів найбільше цікавить, кого з претендентів на посаду президента США від Демократичної партії Уоррен підтримає.

«Не сьогодні», - заявила сенатор, відповідаючи на відповідне запитання. Телекомпанія NBC в середу повідомляла, що Уоррен задумалася про доцільність своєї подальшої участі в кампанії після проведених у 14 штатах у вівторок первинних виборів, які виявилися для неї вкрай невдалими. Сенатор телефонувала минулої ночі до колишнього віце-президента Джозефа Байдена і сенатора від штату Вермонт Берні Сандерсома.

За підсумками зборів партійних активістів (кокусів) в штаті Айова 3 лютого сенатор посіла третє місце. На первинних виборах (праймеріз) в штаті Нью-Гемпшир 11 лютого і на кокусах в Неваді 22 лютого вона опустилася на четверту позицію, а на праймеріз в Південній Кароліні 29 лютого - на п'яту.

У середу з гонки вибув колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг. Продовжують участь в кампанії колишній віце-президент Джозеф Байден, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс і член Палати представників Конгресу США Тулса Габбард.

Нагадаємо, президентські вибори у США 2020 року відбудуться у вівторок 3 листопада. Вони стануть 59-ми виборами президента США.

Складна виборча система Сполучених Штатів передбачає, що виборці мають спочатку обрати президентських виборників. І вже колегія виборників обиратиме нового президента і віцепрезидента США. «Слово і Діло» розбиралося, хто не проти сісти в крісло американського президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: