Динаміка обстрілів: 283 порушення режиму припинення вогню в лютому

Читать на русском

Незважаючи на перемир’я на Донбасі досягти припинення вогню в зоні ООС досі не вдалося. Починаючи з 3 лютого по 4 березня було зафіксовано 283 обстріли. «Слово і Діло» відстежило їх динаміку.

З початку лютого до початку березня в зоні ООС через обстріли бойовиків загинуло п’ятеро українських військовослужбовців, ще 43 наших бійців зазнали поранень.

Гарячим видався початок лютого, коли протягом трьох днів кожного дня бойовики обстрілювали українські позиції по 12-13 разів на добу. В результаті застосування мінометів забороненого калібру двоє наших бійців зазнали поранень.

Масовані обстріли на Луганському напрямку сталися 18 лютого, коли за добу по українських позиціях гатили 22 рази. В результаті обстрілів загинув один український боєць і 6 зазнали поранень.

Ще одне загострення тепер вже на Донецькому напрямку зафіксували з 29 лютого по 3 березня. В останній день зими українських військових обстрілювали 19 разів, троє військовослужбовців зазнали поранень. Наступного дня через обстріли загинув один наш боєць і семеро – поранені.

Раніше «Слово і Діло» писало, що незаконні збройні формування Російської Федерації порушують домовленості з розміщення військової техніки на Донбасі. Також ми повідомляли, що бойовики пошкодили газопровід в Донецькій області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: