Коронавірус в Україні: школи Чернівців закривати на карантин не будуть

Читать на русском
У школах Чернівців на сьогодні немає підстав вводити карантин, а в місті поки не планують забороняти масові заходи.

Влада Чернівців вважає, що вводити в місті надзвичайний стан і карантин у школах у зв'язку з виявленням зараженого вірусом COVID-2019 підстав немає.

Про це заявив мер Чернівців Олексій Каспрук у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook.

«Поки що підстав вводити надзвичайний стан немає, хоча, в принципі, за законом ми могли б це зробити», - сказав Каспрук.

Дружину інфікованого коронавірусом українця забрали на обсервацію через протестиУ Чернівцях дружину інфікованого коронавірусом українця забрали на обсервацію до лікарні через протести мешканців будинку, де проживає жінка.

За його словами, школи закривати на карантин також не будуть, проте з усіма учнями на цьому тижні проведуть уроки з безпеки життєдіяльності. У той же час в школах і дитсадках посилять режим дезінфекції, зробивши акцент на кварцуванні.

Мер Чернівців додав, що підстав забороняти масові заходи в місті також не бачить. Однак все ж порекомендував утриматися від їх відвідування.

«Якщо ми побачимо якусь динаміку негативну, природно, будуть застосовані більш жорсткі заходи з протидії поширення інфекції», - резюмував Каспрук.

Нагадаємо, 3 березня в Україні вперше зафіксовано лабораторно підтверджений випадок коронавірусу - в Чернівцях. Чоловік 29 лютого повернувся з поїздки в Італію.

Дружину хворого через протести помістили на обсервацію, поки ніяких симптомів вірусу у неї не спостерігається.

Лікарі повідомли про стан хворого на коронавірус жителя Чернівців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: