Коронавірус на лайнері в Норвегії: МЗС перевірить, чи є на борту українці

Читать на русском
В Норвегії на карантин закрили круїзний лайнеру зв'язку з підозрою на коронавірус у двох людей. МЗС перевірить, чи є серед пасажирів громадяни України.

Міністерство закордонних справ України перевіряє наявність громадян України на лайнері, який закрили на карантин біля берегів Норвегії.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час пресконференції щодо ситуації з протидії поширенню коронавірусу в Україні.

За його словами, відповідне доручення МЗС України дало посольству Норвегії.

У ВООЗ дали прогноз щодо зараження українців коронавірусомЕксперти ВООЗ прогнозують збільшення числа заражених на коронавірус в Україні, однак констатують про готовність МОЗ до боротьби з епідемією.

«Ми сьогодні опрацювали це питання з МЗС. МЗС дало доручення посольству в Норвегії перевірити інформацію про те, чи є на лайнері українці. Після отримання інформації ми будемо опрацьовувати подальшу тактику дій», - заявив Ляшко.

Як відомо, влада Норвегії відправили на карантин німецький круїзний лайнер Aida Aura. Причиною стала підозра на коронавірус у двох пасажирів. Всього на борту 1200 осіб. Всіх пасажирів на судні оглянув норвезький лікар. Попередньо, ознак коронавірусу ні у кого немає. Аналізи двох людей з підозрою на вірус COVID-19 направили на дослідження.

Нагадаємо, раніше в МОЗ розповіли про стан заражених на коронавірус українців з лайнеру Diamond Princess, який перебував на карантині в Японії.

1 березня на Diamond Princess повністю завершилася евакуація пасажирів і членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: