На лайнері Diamond Princess повністю завершилася евакуація

Читать на русском
На круїзному лайнері в Японії завершили евакуацію. Останніми судно покинули близько 130 членів екіпажу.

Сьогодні, 1 березня, відбулася евакуація останньої групи людей з круїзного лайнера в Японії, який перебував на карантині через коронавірус.

Про це з посиланням на голову МОЗ Японії Кацунобу Като повідомляє видання «NHK».

У повідомленні сказано, що останніми судно покинули близько 130 членів екіпажу. Їх помістили на 14-денний карантин для обстеження. Якщо тести на коронавірус покажуть негативний результат, членів екіпажу випишуть з лікарні.

США відмовилися від евакуації своїх громадян з лайнера Diamond PrincessСША хочуть залишити на борту Diamond Princess своїх громадян і поки що відмовляються від їхної подальшої евакуації.

Після процедури евакуації лайнер Diamond Princess повинен пройти дезінфекцію і технічний огляд.

Представники Міністерства охорони здоров'я Японії, що знаходилися на борту судна, також здали тест на коронавірус. Аналізи показали, що захворювання немає ні у одного із співробітників відомства.

Нагадаємо, всього на борту круїзного лайнера Diamond Princess було 3,7 тисячі осіб з 56 країн світу. За останніми даними, коронавірус виявили у 700 пасажирів і членів екіпажу. Померли вісім чоловік.

Коронавірус підтвердився і у чотирьох громадян України, які були на лайнері в складі членів екіпажу. Зараз вони в лікарнях Токіо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: