Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у середу, 4 березня, провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 4 березня, провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час зустрічі сторони обговорили перебіг реформ в Україні та інвестиції. Зокрема Зеленський детально розповів про концесійні проекти, велику приватизацію, а також зосередився на реформуванні правової системи.

«З економічної точки зору інфраструктура – наш пріоритет. Нам потрібно «зшити» країну, тому ми запрошуємо канадських інвесторів. Ми спрощуватимемо систему інвестування, комунікацій, захищатимемо права, щоб створювати в Україні якісну інфраструктуру та робочі місця», – наголосив Володимир Зеленський.

Такжож Зеленський та Шампань детально обговорили розслідування авіакатастрофи українського літака в Ірані. Йшлося про питання компенсації родичам загиблих, повне розслідування трагедії, дослідження «чорних скриньок».

«Україна повністю відкрита в цьому питанні. І, за потреби, готова співпрацювати з міжнародними партнерами задля найповнішого отримання інформації з «чорних скриньок», – зазначив президент.

Нагадаємо, юристи в Канаді подали в суд колективний позов до Ірану щодо авікатастрофи українського літака Boeing 737 в Тегерані.

Також канадці пожертвували 3,29 млн канадських доларів в спеціальний фонд допомоги родичам загиблих пасажирів літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ був збитий вранці 8 січня відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 чоловік на борту.

Серед загиблих - 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану і Канади.

На четвертий день після катастрофи Іран офіційно визнав, що літак МАУ збили його військові, які помилково прийняли його за ворожу ціль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: