Україна домовлятиметься про компенсації жертвам авіакатастрофи МАУ від імені п’яти країн

Читать на русском
Україна вестиме переговори щодо виплати компенсацій сім'ям загиблих внаслідок авіакатастрофи літака МАУ від імені всіх п'яти країн.

Україна вестиме переговори щодо виплати компенсацій сім'ям загиблих внаслідок авіакатастрофи літака МАУ від імені всіх п'яти країн.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Він зазначив, що сума компенсації, про яку домовиться Україна, буде виплачена громадянам усіх країн.

«Зараз ми прийшли до такого - Україна буде вести переговори від імені всіх 5 країн і те, про що домовиться Україна, буде виплачено громадянам всіх країн, включаючи Іран. Ця сума, яка кажуть, вона була стандартна і не має відношення до того, про що ми зараз говоримо», - сказав Пристайко.

Також глава МЗС зазначив, що плануються виплати з боку страхової компанії та іранського уряду.

«Ми говоримо про декілька виплат. Уряд виплатив допомогу, це не була компенсація. Друге - ми говорили з керівником МАУ, ведеться робота зі страховою компанією. І третій етап - це робота з іранською владою про компенсації сім'ям жертв, так і нашої компанії за знищений літак», - повідомив Пристайко.

Нагадаємо, юристи в Канаді подали в суд колективний позов до Ірану щодо авікатастрофи українського літака Boeing 737 в Тегерані.

Раніше Канада закликала МАУ прискорити виплату родичам жертв.

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ був збитий вранці 8 січня відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 чоловік на борту.

Серед загиблих - 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану і Канади.

На четвертий день після катастрофи Іран офіційно визнав, що літак МАУ збили його військові, які помилково прийняли його за ворожу ціль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: